tiistai 10. helmikuuta 2015

Luonnonmukaiset hiushoidot hiuksille ja hiuspohjalle

Ekokampaaja voi puhdistaa ja hoitaa hiuspohjaa ja hiuksia monin eri tavoin. Näitä ovat savihoito, savi-kaali puhdistus, merilevähoito ja turvehoito.

Savihoidot hiuspohjalle
Savea yhdistämällä kasviöljyjen ja yrttien kanssa saadaan aikaan räätälöity vaikutus, joka auttaa erilaisiin hiuspohjan ongelmiin, kuten hilse, kutina ja rasvaisuus. Savi myös virkistää, puhdistaa ja elvyttää vaikka mitään ongelmaa hiuspohjassa ei varsinaisesti hoidettaisikaan. Erityisen hyvä ryhdittömille ja liukkaille hiuksille - antaa kuohkeutta.

Ekokampaajalla on käytössä on erilaisia savilaatuja:
  •  rasul savi - rasvaiselle iholle -> kaikista puhdistavin savilaaduista
  • vihreä savi - rasvaiselle iholle ja paksuille hiuksille -> kuivattavin savilaaduista, tasapainottaa talintuotantoa
  • keltainen savi - normaalille ja rasvaiselle iholle ->stressaantuneelle, kireälle hiuspohjalle ja rasvaiseen hilseeseen
  • punasavi - aralle, herkälle, kutiavalle ja turvonneelle iholle -> palovammoihin
  • vaaleanpunainen savi (ruususavi) - normaalille, kuivalle ja herkälle iholle, erityisesti couperosa iholle -> mieto kaoliinisavi
  • valkoinen savi - tulehtuneelle ja haavaiselle iholle -> miedoin savilaaduista, sopii jopa vauvalle.

Savi-kaali puhdistus
Tämä on erityisen hyvä hoito kun siirrytään käyttämään luonnonmukaisia aineita ja tuotteita, esimerkiksi ennen kasvivärjäystä. Poistaa hiuksiin ja päänahkaan kertynyttä talia, muotoilutuotteita, ilmansaasteita ym. Hyvä myös kokonaisvaltaiseen puhdistukseen esim. paaston tai muun vastaavan aikana vilkastuttamaan aineenvaihduntaa ja poistamaan kuona-aineita.

Kaalinlehdet valmiina

Merilevähoito hiuksille ja hiuspohjalle
Merilevähoidolla on hiuksia syväpuhdistava vaikutus, se puhdistaa hiuksista ja hiuspohjasta epäpuhtauksia ja raskasmetalleja. Merilevä edistää hiusten kasvua, sillä se puhdistaa hiuspohjaa erittäin tehokkaasti. Merilevä hoito on myös hyvä puhdistaja keholle antibiootti- ja penisiliinikuurien jälkeen. Se hoitaa hiukset pehmeiksi, kiiltäviksi ja ilmaviksi. Sopii erityisen hyvin kuiville hiuksille ja hiuspohjalle.

Merilevähoidon vaikutuksia voi tehostaa intialaisella päänhieronnalla, joka suoritetaan ennen hoitoa. Merilevähoidon jälkeen on hyvä jatkaa hiusten ja hiuspohjan hyvinvointia käyttämällä hiuksille luonnonmukaisia pesu- ja hoitotuotteita.

Merileväkeitos valmistumassa

Turvehoito
Turvehoito on kuivalle, atooppiselle ja rikkoutuneelle hiuspohjalle erittäin kosteuttava hoito. Turpeella on terapeuttinen vaikutus, sillä se sisältää runsaasti bioaktiivisia aineita. Se levitetään lämpimänä hiuspohjaan ja peitetään muovimyssyllä jottei turve pääse kuivumaan. Turvetta ei levitetä hiuksiin, mutta turvehoidon yhteydessä hiuksiin voidaan tehdä samalla esimerkiksi kosteuttava merilevähoito. Turve hoitaa hiuspohjan ongelmia, kuten hilseilyä, psoriasista ja akneihoa. Turve myös tuuhentaa hiuksia hiuspohjasta, pienentää hiusten suomuisuutta, vähentää harmaantumista ja auttaa pälvikaljuuteen.

Turvehoidon edut iholle:
  • antiseptinen
  • desinfioiva
  • kortisonin omainen vaikutus
  • hormonaalinen
  • puhdistava
  • kuoriva
  • ihoa pehmentävä
  • rentouttava

Huomioitavaa! Turve saattaa värjätä erittäin vaaleat ja huokoiset hiukset. Turvetta ei saa koskaan lämmittää yli 60 asteiseksi, sillä silloin turpeen koostumus muuttuu ja hoitovaikutus haihtuu. Turvetta ei myöskään saa käyttää kuin kerran, sillä siihen sitoutuu kuona-aineita ja epäpuhtauksia, joilla voi olla haittavaikutuksia hoidon yhteydessä.


Useat kärsivät hiuspohjan ongelmista, kuten kutinasta, hilseilystä, näppylöistä, kuivasta/rasvaisesta hiuspohjasta, psoriasiksesta, hiustenlähdöstä ja elottomista tai kuivista hiuksista jne. Miksipä et hoitaisi ongelmiasi pois ihanilla luonnonmukaisilla hiushoidoilla ja puhdistuksilla? Terveyttä ja hyvinvointia tuhansien vuosien takaa...

1 kommentti:

  1. Merilevähoidosta puhutaan paljon ja kampaamossa minullekin on se usein tehty. Mistään ei kuitenkaan löydy naamion teko-ohjeita. Paljonko merilevää suunnilleen/kerta ym. Saisiko täältä ko ohjeita?

    VastaaPoista